שלבי התחרות
אירוע פתיחה: מפגש חשיפה מקוון
אירוע הפתיחה של אולימפיאדת החלל ע"ש רמון לחטיבות הביניים התקיים בתאריך 26.10.22.
אירוע הפתיחה הוא נקודת הזינוק להרפתקה שנתית אליה מוזמנים תלמידי נבחרות בית הספר, במהלכו הכירו התלמידים את כל השותפים שעמלים על ביצוע וניהול האולימפיאדה, למדו על כל שלבי התחרות וצפו בהרצאה חווייתית בנושא אנרגיה בחלל מפי מר אביב קנלבאום, מנהל הפיתוח העסקי והשיווק של תחום החלל בתעשייה האווירית.
שלב א'
האתגר: חידון מקוון, מוגבל בזמן
המשימה הראשונה שלכם כקבוצה תהיה להשתתף בחידון אשר יבחן את ידיעותיכם בתחומים הבאים:
-
- מערכת השמש
- תחנת החלל הבינלאומית
- השמש כמקור אנרגיה
- שיטות להפקת אנרגיה בכדור הארץ ובחלל
החידון יופיע באתר בתאריכים א’-ד’ בכסלו תשפ"ג, 27-30.11.22 בין השעות 10:00-13:00.
כל בית ספר ישובץ לאחד מהתאריכים, מועד השיבוץ יישלח אליכם בדוא"ל.
תותר גישה חופשית לאינטרנט במהלך החידון אבל חשוב להתכונן מראש כדי להכיר את החומר בעזרת הקישורים באתר התחרות. אפשר להתחלק לקבוצות מומחים, כשכל קבוצה קוראת סוג אחד של מקורות מידע.
שלב ב'
ברכות לרגל עלייתכם לשלב ב’ של אולימפיאדת החלל על שם רמון לשנת תשפ"ג 2023!
בשלב ב’ של אולימפיאדת החלל עליכם להפיק פסטיבל סרטים קהילתי – Spaceship Earth. במסגרת הפסטיבל תארגנו תחרות סרטונים בנושא "מערכות בתחנת החלל הבינלאומית" בין קבוצות תלמידים ותלמידות בבית הספר או של קהלים אחרים. פסטיבל הסרטים יהווה את אירוע השיא של שלב ב’: אירוע תוסס הכולל דברי ברכה, הרצאה חווייתית, הצגת הסרטונים, חידון על תחנת החלל הבינלאומית ולבסוף – בחירת הסרטון הזוכה.
כל קבוצה שתשתתף בתחרות תבחר מערכת אחת שנמצאת בתחנת החלל הבינלאומית ותערוך סרטון המתאר את המערכת של תחנת החלל הבינלאומית בהיבטים השונים, כולל הצעת להתייעלות אנרגטית בשימוש במערכת זו על פני כדה"א.
עליכם לתעד את את עבודתכם שלב ב', כולל פסטיבל הסרטים ולהגיש את התיעוד באמצעות ניוזלטר בפלטפורמת SMORE עד לתאריך 5.2.23 בשעה 13:00.
חצי הגמר
ברכות לבתי הספר העולים לשלב חצי הגמר של אולימפיאדת החלל ע"ש אילן רמון לחטיבות הביניים!
אתם עומדים כעת לקראת תכנון משימת חלל מתקדמת וחדשנית בעלת פוטנציאל למימוש מעשי, העוסקת בבעיות עכשוויות בכדה"א. אתם מוזמנים להשקיע מאמצים רבים בפרויקט חשוב זה. עשו כמיטב יכולתכם והבנתכם על מנת להגיש את משימת החלל במלואה.
במסגרת שלב זה עליכם לתכנן תחנת חלל שתנוע במסלול סביב כדה"א או סביב גרם שמימי אחר במערכת השמש. במקביל עליכם לתכנן מתקן על פני כדה"א שמשתמש בטכנולוגיה של אחת ממערכות תחנת החלל במטרה לנצל באופן יעיל אנרגיה או משאבים אחרים על פני כדה"א, וזאת במטרה לצמצם פליטת גזי חממה.
עשר הקבוצות אשר יזכו במרב הנקודות בשלב זה יעלו לשלב הגמר. קבוצות אלו יביאו אִיתן את הדגמים לאירוע הגמר, ותינתן להן ההזדמנות להציג אותם בפני חבר השופטים והקבוצות האחרות.
המועד האחרון להגשת התוצרים: 20.4.23, כ"ט בניסן, תשפ"ג, עד השעה 13:00.
בהצלחה!
גמר
שיאה של התחרות יהיה באירוע הגמר במהלכו הנבחרות המתחרות ייפגשו ויציגו את הדגמים שבנו לצורך שיפוט פרונטלי בפני חבר שופטים, שיורכב מבכירים בתעשיית החלל והאקדמיה.
מסמכי ההיערכות לשלב זה יפורסמו עם פרסום תוצאות של שלב חצי הגמר.